cv

Concertgebouw

Decoraties voor Robeco Summernights.

Concertgebouw Amsterdam. Zomer 2014

Gespannen vormen van 3 kleuren organza en koolstof balijnen, hangend aan staalkabel.

150 X 4000cm.

In samenwerking met Fleximac en uitgelicht door Cue1

Uitgangspunt waren de meanderende vormen van de grafische  vormgeving. De transparante doekconstructies van organza werden prachtig uitgelicht en bewogen traag door de ventilatie.

Positieve reactie van de opdrachtgever was; dit is geen aankleding meer, dit is kunst!

 

Frank's Smokehouse

Frank’s Smokehouse is een ambachtelijke vis- en vleesrokerij in Amsterdam.

Zijn nieuwe winkel is voorzien van een Winckelmans tegelvloer, meubels van Hickoryhout, een rokerige wanddecoratie en een balkenplafond met indirect licht.

Januari 2014

"Men zou hier in de naamen ligt verdoolen"

Monument ter herinnering aan kasteel Ypenstein op het terrein van de Sint Willibrordstichting te Heiloo

Realisatie 2002

Podium van gras, 48 x 32 x 0,6 m, omsloten door keerwanden van beton met daarop een hardstenen afdeklijst. De titel van het monument is in de afdeklijst gegraveerd

Op de vier hoeken van het podium staan achthoekige hardstenen torentjes van 160 cm hoog waarin een caleidoscopisch beeld te zien is van archeologisch materiaal

De torentjes zijn afgedekt met een deksel van hardglas met een RVS-rand waaronder indirect licht is verwerkt

 

Dit project is tot stand gekomen met hulp van de gemeente Heiloo na een prijvraag in de BK-info.

Het podium geeft de oude contouren van de hofmuur van buitenplaats Ypestein aan met zijn typische achthoekige torentjes.

Het podium doet dienst voor concerten, jaarmarkten en gewoon als mijmerplek voor de bewoners.

Het eindeloze  ‘waanbeeld’  wat door de spiegels in de torentjes ontstaat verwijst naar de psychiatrie, net als de tekst  die op de rand van de keerwanden is gegraveerd: “Men zou hier in de naamen ligt verdoolen”.  Het is een uitspraak van de kroniekschrijver Cornelis van der Woude uit 1645. Hij geeft hiermee aan de naamsverwisselingen en de verschillende spellingsvormen van het huis als Ypenstein, IJpestein en Egelenburgh.

 

Volksoperahuis

Decorontwerp en uitvoering voor theatergezelschap Het Volksoperahuis vanaf 2009 tot heden. In samenwerking met Robert van der Hoop.

De Grote Schuur

Verbouwing van oude varkensschuur tot buitenhuis.

In samenwerking met Robert van der Hoop

Zomer 2010

 

Buurtalliantie

Aankleding voor congres buurtalliantie in Van Nellefabriek Rotterdam.

Opdracht: Maak een buurtcafé als centrale ontmoetingsplek.

Tafels en voordeuren van underlayment met antoniemen gemaakt met gaffertape.

Kunststof stoelen. 12 verschillende lantaarnpalen.

In opdracht van Kunstenaas & Co.

Oktober 2008

In samenwerking met Daphne Heemskerk.

Crailoo

Inrichting alutent voor opening natuurbrug Crailoo

Goois natuurreservaat / ProRail Hilversum.

Statafels van berkenstammen en underlayment verbonden door  ”slagbomen”, aangekleed met groen uit de directe omgeving.

In opdracht van De Schepper Campagnes.

Zomer 2006

 

Protonenconferentie

Aankleding van Nationale Conferentie Protonradiotherapie.

Mobiles van ballonnen met veren en zitballen. Geinspireerd  door protonenmoleculen

Aula TU Delft

In opdracht van De Schepper Holding

Januari 2009

Broedkas

Installatie voor ondernemersdag ZLTO(zuid nederlandse land- en tuinbouw organisatie) op Autotronterrein te Rosmalen

Kweekkas van glas en aluminium met daarin 600 eieren in bloempotjes, aangelicht door middel van een assimilatielamp

Februari  2008

 

Deze installatie verbeeld de maakbaarheid van de natuur en is een soort cross-over tussen tuinbouw en pluimveeteelt.

De assimilatielamp zorgt voor het typische kaslicht en geeft mooie schaduwen rondom.

 

Japans interieur Delft

Doorbraak van twee appartementen met schuifdeuren en  kasten.

Geinspireerd op open ruimtes japanse huizen.

In opdracht van Margriet De Schepper

Realisatie 2004

In samenwerking met Gertje Dormans